Selecteer een pagina

Welkom bij de Derde Boom Links

Wat fijn dat je er bent! Mijn naam is Tess Fliers en ik woon samen met mijn vriend Glenn en onze zoontjes Tygo en Giel in Sluis.

Als orthopedagoog heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van ouders met kinderen die weten dat hun gezin binnenkort niet meer compleet zal zijn door een naderend overlijden van één van de ouders.

Ik ondersteun ouders om weer de regie terug te pakken over hun eigen leven en samen te bepalen hoe deze laatste fase van afscheid eruit zal komen te zien. Kortom: wat kun je nú nog doen, om de toekomst van je kinderen op een positieve manier te beïnvloeden? Ook als je er straks niet meer bent. Ik werk vanuit oprechte betrokkenheid, eerlijkheid, met humor, lichtheid en met mijn volle aandacht en inzet, om samen met het gezin deze laatste periode vorm te geven.

“Toen besefte ik me dat ik de kinderen
en jongeren wil helpen vóór het te laat is”

Als orthopedagoog heb ik jarenlang in de jeugdzorg gewerkt met kinderen, jongeren en hun ouders. Veel van de problemen kwamen voort uit een onverwerkt verlies van een belangrijk persoon. Ik wilde deze kinderen beter kunnen ondersteunen en ben me gericht gaan specialiseren in verlies- en rouwverwerking. Gedurende mijn opleiding zag ik ook een verband met mijn eigen gezinsachtergrond. Wat een impact het generaties later nog kan hebben als er in een gezin niet goed afscheid is genomen. Het is te vergelijken met een steentje dat je in het water gooit; de rimpels blijven zich tot ver over het water verspreiden en stoppen niet na de ‘plons’.

Toen besefte ik me dat ik de kinderen en jongeren wil helpen vóór het te laat is. De fase waarin je nog daadwerkelijk wat kunt doen, voordat iemand is overleden. De manier waarop zij betrokken worden in het afscheidsproces is van grote invloed op hun toekomst. Mijn missie is om zoveel mogelijk ouders te bereiken die gedwongen zijn dit verschrikkelijke afscheidsproces aan te moeten gaan. Om hen nú te helpen door herinneringen te maken voor later.

Jij hebt de keuze hoeveel rimpels de steen in het water gaat geven en of deze positief of negatief zullen zijn.

Tess weet goed onderscheid te maken tussen wat belangrijk is en wat niet, terwijl ik dat overzicht totaal kwijt was door de enorme shock van de plotselinge ziekte van mijn moeder. Daarnaast vond ik veel erkenning en begrip, iets wat ik vaak mis wanneer ik mijn verhaal deel met leeftijdsgenoten bijvoorbeeld. Tess is heel toegankelijk en wist op zowel emotioneel als praktisch gebied veel advies te geven. Het fijnste vond ik dat ze haar eigen emoties durfde te tonen, maar ze deze tegelijkertijd niet de overhand liet krijgen. Hierdoor voelde ik minder weerstand naar mijn eigen emoties toe. Ik voelde me erg begrepen.

Lotte (24 jaar - is haar moeder verloren na een kort en heftig ziekteproces)

Voor wie graag meer wil weten over mijn opleidingen en werkervaring, neem gerust een kijkje op mijn LinkedIn pagina.

Ben jij professional en wil je meer leren over rouw en verlies bij kinderen? Kijk dan eens bij mijn Masterclass van 14 juni! Als het iets voor je is: meld je dan aan, want ik heb je er graag bij! :) Sluiten